Volkswagen Corrado 2.0- 16V

Prijs
€ 0,-
Kopen op afstand
Aankoopkeuring
Merk
Volkswagen
Model
Corrado
Uitvoering
2.0- 16V
Carrosserie
Coupe
130.353km
Apk
Ja, tot 07-07-2024
Datum eerste toelating
30-05-1994
Bouwjaar
05-1994
Kleur
Zwart
3
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handmatig 5 versnellingen

Opmerkingen




De bedoeling was om met de Corrado een vervolg te breien aan het Scirocco-succes.
Na de facelift in 1992 veranderde, samen met een paar cosmetische ingrepen, het motorenpalet. De 16V werd vergroot naar 2 liter, kreeg ook elektronische injectie en had vanaf dan 136 pk. Dit moest ervoor zorgen dat de 16v zuiniger werd.

Er moest alleen nog gewerkt worden aan de styling van de losse delen van de Corrado zoals de koplampen, spoiler, spiegels en bumpers. Hiervoor werd Karmann verantwoordelijk. Karmann is een Duits carrosseriebedrijf die bekend is geworden door de productie van de Karmann Ghia, een tweedeurs sportwagen. Karmann werd uiteindelijk een megapartner van Volkswagen, want maar liefst tachtig procent van de onderdelen van de Corrado waren afkomstig van Karmann. De overige twintig procent kwamen voor rekening van Volkswagen, zij maakte de motoren, versnellingsbak en ophanging.
De naam ''Corrado'' is afgeleid van een Spaanse wind.

Het belangrijkste uiterlijke kenmerk , buiten de perfecte esthetische proporties, is uiteraard de spoiler vanachter. Zoals bij een Porsche gaat deze omhoog bij een bepaalde snelheid (80 km/h). Nog een opmerkelijk weetje over de zijspiegels : Deze deelt de corrado met ( u leest het goed) de McLaren F1!

Al dit moois was echter niet goedkoop geprijsd, wat een verklaring bood voor de triestige verkoopscijfers: 97.521 exemplaren wereldwijd in 6 jaar tijd. ( Voor VW begrippen is dit heel weinig). Ter vergelijking : de populaire Karmann-Ghia ging meer dan 400.000 keer over de toonbank. De nieuwprijs voor het topmodel VR6 met een paar opties lag rond de 34.000 € en meer in 1994. Redenen voor deze prijzigheid zijn te vinden bij het feit dat meer dan 40% van een Corrado met de hand werd vervaardigd en dat hij de concurrentie aanging met de Porsche 944 en andere ras-sportwagens. De kans dat u deze auto zomaar tegenkomt is vrij klein, omdat de Volkswagen Corrado destijds alleen op bestelling werd gebouwd.

Toch kreeg de koper waar voor zijn geld, namelijk een stijlvolle coupé die zeer goed reed, deze laatste eigenschap werd veel benadrukt door de vakpers. Een voorbeeld hiervan is de nominatie van het Engelse magazine “Car” voor de Corrado als “One of 25 cars you must drive before you die”, wat ik u dan ook uit persoonlijke ervaring ten stelligste kan aanraden !

Op de dag van vandaag is de Corrado specialistenvoer geworden en is onderhand uit het dagelijkse straatbeeld verdwenen. De propere exemplaren die nog overblijven en nog niet in de handen zijn gevallen van de “extremere” tuningfanaten worden schaars en zijn dus zeer gewild door de mensen die de Corrado voor zijn fantastische eigenschappen waarderen en hier meestal ook passioneel mee bezig zijn.


Dit exemplaar is er zo een ! Verzamelaars conditie, compleet origineel, Zwitserse import, Complete onderhoudshistorie/boardmap!



Wij berekenen geen afleverkosten, eerst even bellen voor een afspraak a.u.b

Motor
Brandstof
Benzine
Vermogen
100 Kw / 137 Pk
Topsnelheid
210 km/h
Acceleratie
9.3 sec. 100 km/h
Transmissie
Handmatig 5 versnellingen
Aandrijving
Voorwiel
Cilinders
4 (1983cc)
Exterieur
Kleur
Zwart
3
Gewicht
1085 kg
Afmetingen
4050 mm x 1690 mm x 1310 mm
(lengte *breedte * hoogte)
Wielbasis
2480 mm
Interieur
4